25 листопада 2017

Понеділок 09:34

24 листопада 2017 р учні 7 класу Чернилявської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Т.Перуна під керівництвом класного керівника Льоди О.В. провели захід «На колінах стою перед Вами, сповідаю жалобу сумну», який присвячений пам’яті жертв Голодомору. Після виступу діти запалили свічку пам’яті і хвилиною мовчання вшанували всіх тих, хто загинув у 1932-1933 роках

24 листопада 2017

Понеділок 09:31

24 листопада 2017 року в актовому залі Чернилявської ЗОШ I-III ступенів імені Теодора Перуна у рамках святкувань Дня Гідності та Свободи відбулась зустріч учнівського, учительського колективів та громадськості села Чернилява з воїнами АТО, вихідцями з села Чернилява. На зустрічі були присутні Гера Володимир, Хлян Василь, Хлян Володимир, Федор Юрій, Ковалик Іван, Гера Володимир, Юпин Володимир.

Зустріч розпочали учні 6 класу під керівництвом Марії Романик. Під час заходу школярі співали, декламували вірші та провели танцювальний флешмоб «Pray For Ukraine» (Молись за Україну). Потім виступ продовжили учні 8-11 класів з музичними композиціями «Повертайся живим» та «Україна - це ти», учениця 11 класу Олена Мисаньо декламувала власний вірш «Герой-односельчанин», а учні 2 класу з музичною композицією «Нам є що захищати» впевнено довели усім присутнім, що герої в с.Чернилява не перевелись, вони є і будуть. Для героїв-односельчан ансамбль «Калиновий цвіт» (с.Чернилява) заспівав пісні «Наші герої», «Ти солдат гарненький».

На завершення до усіх присутніх від імені воїнів звернувся старший лейтенант Володимир Гера, який поділився своїми думками з присутніми щодо сьогодення і побажав усім, щоб війна була подалі від наших домівок, щоб над Україною завжди було чисте мирне небо, а наші діти й онуки жили в мирній і суверенній державі Україна. Адже допоки будуть небайдужі люди, нашу націю ніхто не зможе поставити на коліна!

Захід завершився гучними оплесками та вигуками "Слава Україні!" - "Героям Слава", на честь героїв-односельчан.

                           

21 листопада 2017

Понеділок 09:20

Сьогодні, 21 листопада 2017 року, учнівський та учительський колектив Чернилявської ЗОШ I-III ступенів імені Теодора Перуна разом з громадськістю села Чернилява відзначили День Гідності та Свободи.

Учні шкільного парламенту під керівництвом педагога-організатора Марії Теслі запросили усіх на виступ присвячений початку двох революцій: «помаранчевої» революції 2004 року і Революції Гідності 2013-14 років. Під час виступу учні декламували вірші та співали пісні про утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, розповідали про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян. Присутні переглянули відеоролик «Пам’яті Яворівських Ангелів». На завершення свята виступив директор школи Юрій Гарбуз, який наголосив, що Україна - це територія гідності і свободи, що єдність і свобода робить нас усіх гідними нащадками наших батьків, наших героїв, і закликав усіх з шаною зберігати і захищати цей безцінний скарб.

Завершився захід урочистим походом до пам’ятної дошки «Героїв Небесної Сотні», щоб вшанувати тих, хто віддав найдорожче – своє життя, за Свободу і Гідність українського народу.