6 грудня 2019

Понеділок 09:57

6 грудня 2019 року у Чернилявській ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Теодора Перуна заступник директора з навчально-виховної роботи Леся Хомік організувала зустріч старшокласників з інспектором ювенальної превенції Яворівського ВПГУНП у Львівській області капітаном поліції Бринько Наталією.

З метою профілактики і запобіганню булінгу та насильству в сім'ї, Наталія Бринько провела цікаву лекцію на тему «Шкільний булінг: особливості спілкування між однолітками». Вона ознайомила присутніх школярів із статистикою випадків булінгу серед однолітків, пояснила основні визначення та ознаки булінгу, кібербулінгу. Під час виступу розказала про прояви булінгу серед однолітків у школі, демонструвала та коментувала відеоролики, закликаючи присутніх не стояти осторонь даної проблеми, вирішувати її негайно. По закінченню заходу присутні школярі отримали пам’ятку «Як не стати жертвою булінгу та насилля», а також ознайомились з інформаційною викладкою матеріалів «Запобігання булінгу та домашньому насиллю», на якій представлено номери телефонів довіри та матеріал щодо запобігання шкільному булінгу.

Адміністрація закладу висловлює щиру подяку капітану поліції Наталії Бринько за надану правову допомогу і надіється на подальшу співапрацю в рамках правового виховання учнівської молоді.

листопад 2019

Понеділок 09:54

"НЕ КРАСА ВРЯТУЄ СВІТ, А ДОБРОТА!"

Під таким гаслом проводилася благодійна акція для дітей сиріт в Чернилявській ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Теодора Перуна, яку організувала бібліотекар школи Леся Кириленко. Активну участь у акції милосердя взяли всі учні школи, вчителі та батьки. Було зібрано велику кількість м'яких іграшок, машинок, конструкторів, настільних ігор, книжечок, одягу та солодощів. 26 листопада 2019 Леся Кириленко відвезла зібрані речі у Львівський дитячий дошкільний будинок №1. У цей же день вона провела цікаве заняття із вихованцями дитячого будинку на тему "Сонечко нам світи". Під час заняття діти мали змогу послухати казку "Сонечко і хмаринка", пограли в рухливу пальчикову гру "Дощик і сонечко". Вихованці дитбудинку на занятті виготовили власноручно сонячній промінчики із своїми іменами для учнів школи. З великим задоволенням вихованці дитячого будинку знову запрошували до себе в гості.

22 листопада 2019

Понеділок 09:48

Напередодні Дня пам'яті жертв голодоморів 1932–1933 років учні 7 класу разом з класним керівником Дарією Гунькало провели захід-реквієм "Свіча пам'яті", під час якого згадали про ті страшні роки. Адже Голодомор 1932-1933 років – велика трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Спогади очевидців, факти, твори українських письменників та поетів, які зачитували та розказували семикласники, торкнулися душі кожного. Учні та педагоги школи вшанували хвилиною мовчання пам’ять про тих, хто став жертвою Голодоморів в Україні. Завершився захід переглядом відеоролика«Де б ти не був – вшануй померлих від голоду!».

         

20 листопада 2019

Понеділок 09:42

Правова культура особистості передбачає, насамперед, усвідомлення своїх прав, обов’язків та відповідальності за свої дії.

З такою метою 20 листопада 2019 року у Чернилявській ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Теодора Перуна відбулась зустріч учнів 8-11 класів із студентами Правничого коледжу Львівського національного університету ім. Івана Франка. Студенти Ольга Яремчук, Андрій Мельник, Марія Трач, Юлія Пиняга під керівничтвом викладача коледжу з Кримінального права Віталія Домашовця правели цікаву і пізнавальну лекцію на тему «Запобігання злочинності серед неповнолітніх».

Майбутні правники проінформували школярів про те, з якого віку настає адміністративна та кримінальна відповідальність, як не бути втягнутим в злочинну діяльність. Також у ході зустрічі було обговорено правила дотримання дисципліни у школі, обґрунтовано формування правових знань і навичок; роз’яснено дітям знання законів, не тільки права школярів, а й їх обов’язки, виконання законів та наслідки щодо порушення закону, поваги до прав та свобод людини як громадянина. Особливу увагу приділили темі булінгу в сучасному суспільстві. Приємним було те, що зустріч пройшла у формі діалогів, учні отримали безліч корисної інформації та погодились з тим, що необхідно ретельно подумати про свої дії та вчинки, оскільки від цього залежить їхнє майбутнє.

Адміністрація закладу має надію, що отриманні знання стануть їм у пригоді та висловлює щиру подяку предстаникам Правничого коледжу за надану правову допомогу.

          

жовтень 2019

Понеділок 09:42

СПОРТИВНЕ СВЯТО "ІГРИ ПАТРІОТІВ" 5-10 класи.

Гарний осінній день зібрав учнів 5-10 класів Чернилявської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім.Т.Перуна на шкільному стадіоні. Школярі демострували вміння марширувати з піснею, змагатися командою. Дух змагання та дружби, бажання стати кращими, сильнішими об'єднували учасників. У такі моменти усвідомлюєш, що патріотизм - це звичайний стан повсякденного життя, це шанобливе ставлення до звичаїв та традицій, це гарне почуття людського та національного обов'язку. Родзинкою свята для учнів і вчителів був козацький куліш. Свято пройшло цікаво та змістовно, треба було вирішити багато організаційних питань, продумати програму, виявити інтереси і зацікавлення всіх учасників свята. Велике спасибі класним керівникам 5-10 класів, заступнику директора Лесі Хомік, педагогу-організатору Марії Теслі, приватному підприємцю Світлані Вус, учителям фізичного виховання Григорію Рубаю та Віталію Турбі за гарно організоване та цікаво проведене свято.