09:42
20 листопада 2019

Правова культура особистості передбачає, насамперед, усвідомлення своїх прав, обов’язків та відповідальності за свої дії.

З такою метою 20 листопада 2019 року у Чернилявській ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Теодора Перуна відбулась зустріч учнів 8-11 класів із студентами Правничого коледжу Львівського національного університету ім. Івана Франка. Студенти Ольга Яремчук, Андрій Мельник, Марія Трач, Юлія Пиняга під керівничтвом викладача коледжу з Кримінального права Віталія Домашовця правели цікаву і пізнавальну лекцію на тему «Запобігання злочинності серед неповнолітніх».

Майбутні правники проінформували школярів про те, з якого віку настає адміністративна та кримінальна відповідальність, як не бути втягнутим в злочинну діяльність. Також у ході зустрічі було обговорено правила дотримання дисципліни у школі, обґрунтовано формування правових знань і навичок; роз’яснено дітям знання законів, не тільки права школярів, а й їх обов’язки, виконання законів та наслідки щодо порушення закону, поваги до прав та свобод людини як громадянина. Особливу увагу приділили темі булінгу в сучасному суспільстві. Приємним було те, що зустріч пройшла у формі діалогів, учні отримали безліч корисної інформації та погодились з тим, що необхідно ретельно подумати про свої дії та вчинки, оскільки від цього залежить їхнє майбутнє.

Адміністрація закладу має надію, що отриманні знання стануть їм у пригоді та висловлює щиру подяку предстаникам Правничого коледжу за надану правову допомогу.

          

Переглядів: 214 | Додав: OV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: