21 лютого 2019

Понеділок 13:18

20 лютого 2019 року в Чернилявській ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Теодора Перуна відбулось вшанування пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні. Учні 4 класу під керівництвом класного керівника Наталії Толмач та педагога-організатора Марії Теслі підготували і провели захід-реквієм «Янголи Небесної Сотні». На заході були присутні учасники Революції Гідності та воїни АТО вихідці села Черниляви. У ході виступу діти згадали подвиг героїв Майдану та нагадали присутнім про те, що кожен із загиблих мав свою сім'ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії та невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, суверенну, чесну Україну. Школярі декламували сучасні вірші та виконували пісні, в яких звучали слова заклику до боротьби української нації за волю та рівність. Під мелодію гімну Небесної Сотні «Пливе кача» була запалена свічка-пам’яті, яка передавалася із рук в руки, та були зачитані імена усіх героїв, які поклали життя на вівтар служіння Вітчизні. Завершився захід спільним походом до пам’ятного стенду пам’яті Героїв Небесної Сотні, де учні, учителі, батьки та учасники Революції Гідності запалили свічки та поклали квіти.

   

11 лютого 2019

Понеділок 13:13

10 лютого 2019 року в Чернилявській ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Теодора Перуна відбулись загальношкільні батьківські збори.

Метою зборів було ознайомити батьківську громадськість із впровадженням в навчально-виховний процес Концепції «Нова українська школа», терміном «булінг», його видами і проявами, та з результатами навчально-освітньої діяльності закладу у І півріччі 2018-2019 н.р.

Про новий зміст освіти, заснований на інтеграції та формуванні компетентностей, потрібних для успішної самореалізації у суспільстві; про педагогіку, що ґрунтується на партнерстві, та орієнтацію на потреби учня в освітньому процесі розповіла присутнім Людмила Якимишин, учитель початкових класів, регіональний тренер. У процесі розповіді Людмила Миколаївна провела з батьками тренінгові заняття.

Про перші кроки впровадження Концепції «Нової української школи» у І семестрі, використовуючи змістовну презентацію, яка відобразила усі моменти навчального процесу в 1 класі, розказала Оксана Ковалик, учитель 1 класу.

Практичний психолог Марія Гера ознайомила присутніх із Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу», з поняттям булінгу, його видами та проявами. Окрім того, Марія Василівна надала батькам рекомендації з питання протидії проявам агресії у дитячому середовищі, про те, як захищати дітей від кривдників, а також як діяти в критичних ситуаціях.

Про досягнення і складнощі навчально-освітньої діяльності закладу у І семестрі 2018-2019 н.р. розповіла, підтвердивши ілюстраційним матеріалом презентацій, заступник директора Світлана Гуменюк.

Директор закладу Юрій Гарбуз ознайомив присутніх з ключовими моментами освітньої реформи, звернув увагу на ті твердження Закону «Про освіту», які не тільки цікаві батькам, а й визначають їх участь у здійсненні освітніх завдань закладу та відповідальність батьків за навчальну діяльність їх дітей, а також проаналізував результати ЗНО випускників школи. Укінці зустрічі Юрій В’ячеславович подякував батькам за небайдуже ставлення до проблем школи, взаєморозуміння, підтримку, та висловив впевненість, що вони і надалі не будуть шкодувати сил і часу й завжди спрямовуватимуть свої зусилля на досягнення успіху у спільній справі – вихованні успішної особистості.