лютий 2018

Понеділок 20:48

ВІТАЄМО ТУРКО ІРИНУ

ПРИЗЕРА ОБЛАСНОЇ ОЛІМПІАДИ
з УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ та ЛІТЕРАТУРИ, ІІІ місце

 

5 лютого 2018

Понеділок 20:46

У неділю, 4 лютого 2018 року, вже традиційно в с.Чернилява пройшло свято для усіх мешканців та гостей села «Прощання з колядкою», у якому активну участь взяли учні та вчителі Чернилявської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Теодора Перуна, церковний хор та колектив «Калиновий цвіт». Погода сприяла проведенню свята: на деревах, на дахах будинків, навкруги вигравав іній, а в повітрі лунали колядки та віншування. На святковому дійстві виступив вертеп. Діти ласували смачними пампушками, а дорослі могли зігрітись гарячим вином.

Коляду ми проводжали,
серця співом зігрівали
Дай Боже усім в здоров’ї перебувати
наступне Різдво разом зустрічати!

       

30січня 2018

Понеділок 20:34

Нема любові понад ту,
що окропила кров’ю КРУТИ,

І ту гарячу кров святу

Повік Вкраїні не забути!

під таким гаслом 29 січня 2018 року учні 8 класу Чернилявської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Т.Перуна під керівництвом класного керівника Галини Гарбуз провели вечір-пам'яті з нагоди 100-річчя бою українських студентів із більшовицькими окупантами під Крутами. Школярі розповіли про трагічні події, які відбулись 29 січня 1918 року на підступах до Києва, під станцією Крути, а також згадали героїв «Небесної сотні», що у січні-лютому 2014-го віддали своє життя за Гідність і Свободу нації, бійців АТО, які на Східному фронті стоять на смерть, щоб не допустити поневолення України у ХХІ сторіччі.

У ході виступу було звернуто увагу не те, що сміливість та жертовність учасників бою зробила їх прикладом для майбутніх поколінь захисників України. З ними порівнюють захисників Донецького аеропорту в теперішній російсько-українській війні. Тому Героїв Крут називають першими кіборгами.

Завершився захід хвилиною мовчання за загиблими.